Lithium Batteri 12,8V 60 Ah

Pris:
11 870 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1544064
Antal:
Det senaste till Sportfiskebåten när det gäller lätta installationer med lång livslängd!

Lithium-järnfosfat (LiFePO4 or LFP) är det säkraste när det gäller vanliga Li-ion batterityper. Normalspänningen i en LFP cell är 3.2V (bly-syra: 2V/cell). A 12,8V LFP batteriet består därför av 4 celler kopplade i serie och ett 25,6V batteri som består av 8 celler ockå kopplade i serie.
Robust Ett bly-syra batteri kommer att brytas ner på grund av sulfatisering.
• Det fungerar i underskottsläge under långa tidsperioder (dvs. om batteriet sällan eller aldrig är fulladdat).
• Om det lämnas delvis laddat eller ännu värre helt urladdat (i båt eller i husbil under vintern). Ett LFP batteri behöver inte vara fulladdat. Driftslivslängden förbättras rent av om det är delvis laddat i stället för fulladdat. Detta är en stor fördel med ett LFP jämfört med ett bly-syra batteri.
Andra fördelar är breda driftstemperaturområden, utmärkta cyklingsprestanda, lågt inre motstånd och hög verkningsgrad (se nedan). LFP är därför det kemiska valet för mycket krävande applikationer. Effektiv I flera applikationer (särskilt icke nätanslutna solar och/eller vindanläggningar) kan energiverkningsgrad vara av avgörande betydelse. Tur och retur verkningsgrad (urladdning från 100% till 0% och tillbaka till 100% laddning) hos det genomsnittliga bly-syra batteriet är 80%.
Motsvarande för ett LFP batteri är 92%.
Laddningsprocessen hos bly-syra batterier blir särskilt ineffektivt när 80% laddningstillståndet har uppnåtts, vilket resulterar i 50% effektivitet eller till och med mindre i solarsystem där flera dagars reservenergi krävs (batteritid i 70% till 100% laddat tillstånd). Däremot kommer ett LFP batteri fortfarande att uppnå 90% verkningsgrad under ytliga urladdningsförhållanden. Storlek och vikt Sparar upp till 70% i utrymme Sparar upp till 70% i vikt
Dyrbart? LFP batterier är dyra i förhållande till bly-syra. Men i krävande applikationer kommer den höga initiala kostnaden att mer än väl uppvägas av längre driftslivslängd, överlägsen tillförlitlighet och utmärkt effektivitet. Bluetooth Med Bluetooth kan cellspänning, temperatur och larmstatus kontrolleras. Det är mycket användbart för att lokalisera (potentiella) problem såsom cellobalans.

Vikt: ENDAST 12kg
Mått: H240xB285xD132 mm