BlueSmart IP67 Laddare 24V/12A med Bluetooth

Pris:
2 570 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1652289
Antal:
Fakta: Laddar 24 volts bank med upp till 12 ampere. Laddar även Lithium batterier.
Perfekt för sportfiskebåten där 24 volts elmotorsytem används.

Bluetooth Smart-anpassad Blue Smart IP67-batteriladdare är den trådlösa lösningen för att övervaka spänning och ström, för att ändra inställningar och för att uppdatera laddaren när nya funktioner blir tillgängliga. Med Bluetooth fungerar IP67-laddaren bättre och på ett liknande sätt som laddarna IP22 och IP65.

Helt inkapslad: vattentät, stötsäker och gnistskyddad. Vatten, olja eller smuts kommer inte att kunna skada Blue Smart IP67-laddaren. Höljet är tillverkat av gjuten aluminium och elektroniken är ingjuten i harts.

Den effektivaste någonsin! Sätter en ny branschstandard: Med 95 % verkningsgrad eller högre förbrukar dessa laddare tre till fyra gånger mindre värme. Och när batteriet väl är fulladdat, minskar effektförbrukningen till mindre än en watt, fem till tio gånger bättre än branschstandard.

Anpassningsbar 5-stegs laddningsalgoritm: bulk- absorption - rekonditionering- float - förvaring Blue Smart-laddaren är försedd med en mikroprocessorstyrd anpassningsbar batterihantering. Anpassningsfunktionen kommer automatiskt att optimera processen i relation till sättet som batteriet används på.

Förvaringsläge: Mindre underhåll och åldrande när batteriet inte används: Förvaringsläget aktiveras alltid när batteriet inte har utsatts för urladdning under 24 timmar. I förvaringsläget reduceras floatspänningen till 2,2 V/cell (13,2 V för 12 V-batterier) för att minimera gasning och korrosion av de positiva elektrodplattorna. En gång i veckan höjs spänningen tillbaka till absorptionsnivån för att "utjämna" batteriet. Denna funktion förhindrar stratifiering av elektrolyten och sulfatering, en av huvudorsakerna för alltför tidiga batterifel.

Laddar även litiumjonbatterier (LiFePO₄). LiFePO₄-batterier laddas med en enkel bulk - absorption - float-algoritm.

Skyddad mot överhettning. Kan användas i varma miljöer som ex.vis maskinrum. Utgångsströmmen minskar när temperaturen ökar till upp 60 °C men laddaren klarar detta. Två LED för att visa statusindikering Gul LED: bulkladdning (blinkar snabbt), absorption (blinkar långsamt), float (lyser stadigt), förvaring (av) Grön LED: ström på